dilluns, 31 de març del 2014

Samarretes per la festa de primavera

Com cada any s'acosta el dia de la festa GEGANT!! Aquest any realitzarem la festa de Primavera que està preparant l'escola i l'AMPA (http://ampagegantdelrec.com/2014/03/preparant-la-festa-de-la-primavera/) donat que treballem l'any de l'agricultura familiar.

Us llancem una proposta per fer samarretes 
pel dia de la festa. 
Les podeu pintar, cosir, enganxar amb aeronfix ... però que quedin samarretes ben boniques!!


dijous, 20 de març del 2014

I Certamen de lectura en veu alta a l'escola

Avui dijous 20 de març del 2014 hem celebrat el primer certamen de lectura en veu alta de l'escola.

Les guanyadores d'aquest concurs ens representaran al Certamen de lectura en veu alta de la Generalitat de Catalunya.





















Volem felicitar a tots/es els/les participants.

El jurat, després de deliberar, ha considerat que ens representarà la Marina Gardavoir de 4t i la Yolanda Gómez de 6è. Felicitats!

dimecres, 19 de març del 2014

dilluns, 17 de març del 2014

El binomi fantàstic

A la biblioteca, els nens i nenes de cicle superior vam treballar el llibre “Contes per telèfon”, de Gianni Rodari, un dels autors més importants que han escrit per a infants i joves.
Després vam crear els nostres propis contes utilitzant una tècnica que feia servir aquest senyor. Aquesta tècnica, que es coneix amb el nom de “binomi fantàstic”, consisteix en agafar dues paraules a l’atzar i escriure un conte on apareguin  totes dues.
A continuació us presentem alguns dels contes que vam escriure:

PILOTA - TUTÚ
<<EL CIRC BOIG>>
AYA, BINTA, DIEGO I NADA (6è)
En un poble molt llunyà, l’any 1966 van inaugurar el primer circ del món, ``EL CIRC BOIG ´´.
Un dia, el propietari del circ es trobar un elefant abandonat amb tutú. Va decidir afegir l’elefant al circ, i aquest va ser un dels espectacles preferits dels nens i nenes del poble. L’espectacle anava d’un elefant fent equilibris sobre una pilota.
El propietari estava guanyant molts diners gràcies a l’elefant, però un dia la policia va detenir el propietari perquè estava treballant il·legalment.  

DRAC - GRATACELS
<<EL DRAC SOLITARI>>
CÈLIA, CRISTINA, JÚLIA I KADDY (6è)
Hi havia una vegada, un drac que vivia en un gratacels de vidre. El drac es deia Flipi i era enorme. Tenia el cap blau, una estrella blanca al front i el cos ratllat, vermell i groc.
Cada vegada que algú entrava al gratacels sense portar un regal, o una peça de roba, vermella, blanca, groga, o blava, el cremava amb un raig que sortia de l’ estrella del front.
Un dia,  dos nois i  una noia estaven de viatge al gratacels. Un  noi portava la segona equipació del Barça, un altre noi anava lila i la noia negre. La noia i el noi, van haver de passar una prova. La noia va haver de respondre unes preguntes i els nois van haver de passar unes proves físiques.
La  noia  va superar les preguntes,  però els nois no van passar les proves físiques i el drac se’ls va cruspir.

MÀQUINA - FLORS
<<LA MÀQUINA DE GOFRES AMB MELMELADA>>
ARNAU, MELANY, RUBEN I SALMA (5è A)
Fa molt i molt de temps, en un camp de flors, hi havia una màquina que agafava les flors per fer gofres.
Un dia va venir una màquina que feia les millors melmelades del món. La màquina de gofres es va adonar que la màquina de melmelada li agafava les seves flors.
Seguidament la màquina de gofres va desafiar a la màquina de melmelada. L’altra màquina va acceptar el desafiament. Enmig de la baralla un raig va caure del cel i va fusionar les dues màquines.
Finalment, les dues màquines fusionades van fer els millors gofres acompanyats de melmelada de mel.

ROBOT - HANDBOL
<<EL ROBOT JUGANT A HANDBOL>>
ANDY, ANTONIO, SANA I SIMOHAMED (6è)
Fa molt de temps un país vora del bosc hi havia una família de robots molt  nombrosa. Un  dia, un robot es va endinsar al  bosc i  de cop i volta es va sorprendre perquè es va trobar un camp de handbol  amb una pilota. I, sorprès,  va  anar a explicar-ho  a la seva  família.
Aleshores van començar a entrenar, entrenar i entrenar  i fins que  es van apuntar  a un torneig i, per sort, van guanyar. Com a premi, l’ajuntament els van donar material de handbol i tants diners  que van ser rics  perpètuament.


divendres, 14 de març del 2014

Expressió corporal!
Aquests dies els nens i nenes estan treballant el cos a partir de la Unitat de Programació que ens ha preparat la Vanesa.
Mireu com gaudeixen!


dimarts, 4 de març del 2014

LET'S GO TO THE THEATRE!

     
       Last Thursday, the 27th of February, the pupils of 4th, 5th and 6th grade of Primary went to the theatre to see the play 'Dracula' , where the values of love and tolerance were reflected. We enjoyed it a lot!!! 
We also participate in a drawing contest 'Draw a value' of the play of 'La Maquineta' productions.

      El passat dijous 27 de febrer de 2014, els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària vam anar a veure l'obra de teatre 'Dracula' en llengua anglesa, on s'hi treballaven els valors d'amor i tolerància. Ens va agradar molt!!!
I ens hem animat a participar al concurs 'Dibuixa un valor' de l'obra de teatre de la productora 'La Maquineta'.